När sommaren äntligen kommit

Sommaren i år har väl inte varit så.. varm.. men den senaste veckan har bjudit på riktigt fint väder så jag och Leia klagar inte, vi har fått sola och bada 3 dagar i rad.

När Leia var mindre gick vi på babysim och minisim men slutade att gå dit när hon började bete sig illa och vägrade lyssna utan bara gjorde precis som hon själv tyckte och tänkte. Tråkigt att vi gav upp det så lätt för Leia älskar verkligen att bada och hon var i toppen av gruppen på sin utveckling. Hon simmade, dök och hoppade från kanten utan några som helst problem.

I år var hon livrädd för vattnet, hon ville knappt bada och om man till slut fick i henne så satt hon som en igel på en. Efter lite övning vågade hon mer och mer och nu de senare dagarna var hon så gott som tillbaka, hon går i poolen själv och simmar på egen hand utan att man ska hålla i henne. Hon vill fortfarande inte hoppa från kanten eller dyka, egentligen vill hon inget som innebär vatten i ansiktet men utvecklingen gick iallafall framåt. Vi får se till att besöka badhuset ett par gånger fram till nästa sommar, eller kanske ta tag i minisimmet igen?




Att försöka trötta ut ett monster

Nu när Leia inte är på dagis gör hon inte av med lika mycket energi och det märks. Hon är aldrig sådär trött om kvällarna, hade hon fått hade hon varit uppe till midnatt och längre än så - utan problem.

Man får ju försöka trötta ut henne iallafall, därför tog jag henne på en lång promenad igår. Hon hade förvisso vagnen så hon gick inte speciellt mycket, men frisk luft och sol brukar kunna göra sitt ändå. Vi kom fram till en stor lekplats där hon lekte i flera timmar och sedan samma promenad hem igen.

Om hon va trött på kvällen? Nej inte direkt. Idag ska vi prova sol/bad och se vad det gör för inverkan.

Hon har dock blivit mycket bättre med nattandet. Jag pratar tydligt med henne varje kväll om vad som kommer att hända och i vilken ordning (ex. äta, se på disney, borsta tänder, kissa - sova) och tramsar hon så blir det konsekvenser. Konsekvensen är oftast att hon inte får se på tv dagen efter, vilket verkar vara heligt. Hon verkar ha svårt att komma till ro nu utan nappen men jag hoppas att hon snart hittar ett nytt sätt så hon kan gå tillbaka till den där lättnattade unge vi alltid haft.