Den trötta shopaholic:en

Jag är så vansinnigt trött nu för tiden. Det känns att ha börjat jobba igen kan jag meddela!
När jag är på jobb är jag så uppe i varv att jag inte tänker på något annat än just jobb - skönt kan tyckas. Men när jag sedan kommer hem är där en till som kräver min fulla uppmärksamhet. Det får hon, med nöje men när hon sedan somnat för natten och jag slappnar av, ja då blir jag trött, trött, trött. Som om någon dragit ut strömsladden till kroppen. Hur lång tid tar det innan man vänjer sig?
 
Ikväll blev jag shoppingsugen. Klickade in mig på zara's hemsida och hittade grejer för tusenlappen. Bantade ner det till femhundralappen men kunde ändå inte förmå mig att klicka på "gå till kassan" med vetskapen om min halva månadslön på kontot. Fan vad jag saknar att ha pengar. Ge mig oktoberlönen på en gång, tack!
Dessa skorna vill jag gärna köpa till mitt lilla troll. Inte dyra. Snygga. Varma. Sköna. Fan.
Oktoberlönen, var är du?

Det där med träning.. igen.

Nu ska ni få höra!
Linus rusade just ut från rummet. Upprörd. För att jag var svår. Det tycker inte jag.
Det hela började med att jag skulle finna tid till att träna en gång på vardagen också, då fredagar och lördagar är bokade. 3 gånger i veckan är det jag ska uppnå, men jag menar på att det inte finns tid över. Han citerade en väns uppdatering på instagram - Att träna 1 timme är 4% av din tid.
 
Som den huggorm jag är, är jag inte sen med att argumentera emot honom.
Låt mig få demostrera:
 
Jag har 24 timmar per dygn.
Jag sover ca 7 timmar = 17 timmar kvar
Jag är iväg på jobb ca 11,5 timmar = 5,5 timmar kvar.
Jag ägnar ca 2,5 timmar till Leia innan hon lägger sig = 3 timmar kvar.
Att träna 1 timme är alltså 33,333333333333(oändligt)% av min lediga tid.
 
Dessutom(!) tränar man inte i bara  en timme utan snarare två timmar = 66,6666666666(oändligt)% av min lediga tid. Sedan ska man ju hinna äta (0,25 timmar), duscha(0,5 timmar), umgås med sin partner(1 timme) och andra viktiga saker (0,75 timmar). = minus 1,5 timmar
 
 
Så säg mig - Vilken tid ska jag offra? Sömn? Kvalitetstid med min dotter? Arbetstid?
Måste vara en kille som kommit på detta dumma citat.
 
 
 

Working class hero

Sitter just nu i en bil, påväg mot Svalöv. Två barn ska lämnas av på förskolan och sedan styr bilen mot Lund och arbetet. Jag känner mig ganska pigg idag, något jag inte varit på hela helgen, så det känns skönt.

Så, måndag alltså. Vad har veckan att erbjuda? Inte mycket. Idag är en oskriven dag, vad som helst kan komma att ske. Imorgon ska jag få fixat mina långa klor och på lördag är det babysim. Jag längtar mest till nästa vecka, om jag ska vara helt ärlig, då ska jag nämligen tatuera mig. Äntligen!

Första veckan

Första arbetsveckan lider mot sitt slut. Det har gått oväntat bra och just nu känns det som att jag jobbat en månad och inte en vecka. Jag befarade att jag skulle sakna min lilla loppa hela dagarna och bara längta hem, men så har det faktiskt inte varit. Det kan låta hemskt men jag har inte hunnit tänka på annat än mina uppgifter. Jag har kunnat slappna av och koppla bort mammarollen på arbetstid och det tycker jag känns otroligt skönt. Sen litar jag på Linus och vet att dom har det bra tillsammans. Veckan gick så bra att jag till och med hoppade in extra på ett 12-timmars pass på fredagen då jag egentligen är mammaledig.

Idag är det söndag och sista lediga dagen innan en ny arbetsvecka. Jag spenderar den med min fina unge och hennes pappa som precis kommit hem från husbygget.


Apple of my eye

Jag har varit lite förälskad i Elodie Details och deras serie "apple of my eye".
Det började med en sittdyna till vagnen. Sedan en åkpåse. Sedan en filt. Nu har jag utökat med både mössa och vantar inför vintern. Till allt detta blommiga har vi en svart vagn, ljusrosa eller vit jacka - alternativt en svart overall. Jag hoppas att det blir lika döläckert som jag ser det i mitt huvud. Det kan lika väl bara bli för mycket.
 
 
 
 
 

Nu börjar allvaret

Det har länge känts overkligt på något vis. Som att jag inte har kunnat greppa eller förstå det.
Imorgon, måndag, är jag tillbaka på min arbetsplats.
Det är först nu som jag känner att det faktiskt händer. Jag har ställt klockan på 06:15. Jag har både frukost och lunchlåda redo i kylen. Jag har gjort iordning Leia's skötbord. Laddat upp med blöjor och mat. Lagt fram kläder till henne för imorgon och tagit en stor dos Leia-lukt.
 
Just nu slappnar jag av i soffan med min sista chipspåse på ett bra tag. Jag känner mig lite sorgsen men ändå förväntansfull. Jag vill börja använda min hjärna igen. Den känns just nu bara som mos. Mammamos.
 
Nu kör vi!