Tatuering

Jag har 3 tatueringar som det är nu, en som jag är väldigt missnöjd med, en som jag tycker verken eller om och en som jag älskar. Nu planerar jag min nästa tatuering! Jag har alltid sagt att då jag får barn ska de på något vis finnas med på min kropp och påminna mig om vad jag har. Jag har funderat på att tatuera in hennes födelsedatum i romerska siffror, men det känns som att ungefär alla mammor har det.
 
Jag har ändrat inriktning och planerar att göra något lite större, nämligen en del av texten på hennes dopsång som min lillasyster så fint sjöng i kyrkan. Varje gång jag hör låten blir jag tårögd och tänker på min fina dotter och vad passar bättre då? Jag vill ha den på sidan av överkroppen. Midjan? Den bör börja ungefär där BH:n slutar och ner till höftbenet. Och såhär ska den se ut!
 
 
 
Jag vet bara inte vilken typ av text jag vill ha.
 

Lek hos pojkvännen

Idag hade Leia en playdate med Noel. Hon tog mod till sig och vågade fråga honom om han ville leka och det ville han! Hon var lite blyg i början men efter att ha dragit lite i hans hår och slagit honom lite i ansiktet så gick det bättre. Till slut bytade de lite saliv med varandra också (läs, tog varandras nappar).
 
Sovandet?
Jodå, det går bättre. Att vila bara en gång om dagen är hon nog inte riktigt mogen för än, hon är kanske för liten fortfarande. Vi går upp 08:00 och sedan brukar Leia vara vilig vid 10:00 och får då vila sig en timme. Samma sak vid 14:00. Det var bara en liten förskjutning som krävdes, göra morgon 1 timme tidigare och ha en timme längre vakentid på kvällen.
 
 
"kolla mamma, NO HANDS!"
 
 
Då blir man såhär glad.
 

Kläder och kryddor

Idag skrev Leia's farmor grattis på namnsdagen till Leia, jag visste att hon inte står med i kalendern, men farmorn sa att det idag var "Lea" som hade namnsdag och att det var så likt att det likväl kunde vara Leia. Jag googlade och  fick reda på att Leia faktiskt har en egen dag, dock inte i kalendern. Den 25:e juni är hennes namnsdag, så det var ju inte helt tokigt av hennes farmor ändå. Farmorn sa att jag skulle köpa en namnsdagspresent åt henne och vem är jag att säga emot. Vi gick ner på stan och handlade lite kläder i storlek 80 eftersom hon nu håller på att växa ur 74. Det var dessutom rea överallt så en del kap blev det allt. T.ex den fina rosa fleeceklänningen med vita hjäran på (som inte syns på bilden) för 40kr, eller den fina byxdressen med prickar på för 50 pix. KAP!
 
 
 
 
 
 
 
 
Efter alla kap skulle jag bege mig på "kryddparty" hos min mormor. Och med kryddparty menar jag verkligen KRYDDparty. Vi fick prova en massa olika kryddor, en del goda och en del mindre goda. Jag köpte på mig 3 nya as goda kryddor som jag ska använda väl!
 
 
 
 
 

Uppdatering

Oh well, det gick ju sådär att bara ha en vilostund idag. Det gick åt skogen kan man säga, Leia ville inte alls vara uppe till efter lunch utan var gnälligare än gnälligast och fick gå och vila vid 10. Så idag får det bli ytterligare en ny plan.

Vakna 08:00. Vila 1 timme kl 10:00. Vila 1 timme kl 14:00 och sova kl 20:00.

Om detta är Leia's melodi blir jag tacksam. Dels är det lättare att göra saker under dagarna då hon kan sova i vagnen, hon hade aldrig någonsin sovit 2 timmar i vagnen. Och så slipper jag mixtra mer. Fantastiskt! Nu ska jag gå in och väcka lilla busfröet.


Den där sömnen

Nu var vi tillbaka på det där ämnet igen. Sömnen. Det är ett sjuhelsikes mekande alltså.
Igår provade jag endast med att gå upp en timme tidigare med henne samt ta bort hennes gosedjur från sängen. Sin speldosa fick hon ha kvar, den verkar vara lugnande för henne. På dagen somnade hon bra både på för och eftermiddagsvilan men på kvällen tog det längre tid. Om jag inte minns helt fel somnade hon någonstans mellan 21:00 - 21:30 dvs 1 - 1½ timme efter läggning. Inte exakt så jag ville ha det.
 
Idag gick vi upp samma tid som igår men provade att ha bara en middagsvila på 2 timmar istället. Hon var alltså vaken mellan 08:00-12:30, sov mellan 12:30-14:30 och var sedan vaken till 19:45 då hon lades i sängen. Somnade gjorde hon omkring 20:15. Det nöjer jag mig med!
 
Nu får vi se om detta funkar imorgon också, det kan nämligen vara så att hon inte alls vill vara vaken så länge på förmiddagen, det är då hon brukar vara trött. Ni kan väl hålla tummarna och önska mig lycka till!

Bristningar

Många gravida är/var "rädda" för att få bristningar, så även jag. Min mamma fick väldigt mycket bristningar under graviditeten med mig så jag var ganska förberedd på att även jag skulle få det, varför inte liksom? Vi är ju så lika i både utseénde och kroppsform. När de började komma i V.30 blev jag inte förvånad men lite, lite besviken. Jag hade trots allt smort in magen varje dag sedan den började växa i V.20. Även om jag någonsin får tillbaka liknelsen av min forna kropp kommer dessa bristningar aldrig att försvinna. Det stör mig lite men samtidigt påminner de mig om det finaste i världen - min dotter.
Tack vare min elastiska hud hade hon möjlighet att växa och frodas i min mage.
 
Så tack, tack för mina fina bristningar. De visar vad vi gått igenom, jag och min dotter.
 
 
 

Sömnsvårigheter och pengaspenderande

Idag drog jag med mig min lilla familj på shopping. Vi åkte till väla där jag spenderade 1200:- på ungefär 30 minuter, sedan var jag klar. Leia somnade i vagnen så vi beslöt oss för att gå en "promenad" bort till Barnens hus (äääntligen) istället för att väcka henne (garanterat) när vi flyttar över till bilstolen. Påväg dit gick vi inom Mediamarkt där Linus "kanske spontanköper en TV" och visst gjorde han det! Den är super stor och super fin.
 
En liten parantes:
I skrivandets stund kommer reklamen för spelet Candy crush på TV:n, jag har spelat detta en td och var väl på level 280 något när det plötsligt hänger sig. Jag fick inte igång det igen. Arg, irriterad, sur, frustrerad. Jag blir tvungen att ta bort det och installera det igen och är tillbaka på level 1. Faaaaan! Frustration.
 
Väl hemma skulle vi bjuda svärisarna på middag och Linus kokade ihop biff med bambu, kyckling i curry och ris. Hur gott som helst!
 
Vi har varit väldig bortskämda med en unge som somnat lätt och själv i sin säng. Det har varit perioder då det varit svårare, men ofta snabbt passerade. Nu till mitt problem, igår lades hon som vanligt vid 20:00 men låg och snackade och spelade på sina speldosor som hänger på sängen och lekte med sina gosedjur som ligger i sängen... i 1½ timme! Det slutade med att jag fick gå in och hålla min hand över hennes ögon och vagga henne till sömns så hon fick somnat till 22:00. Idag gjorde hon likadant, men somnade faktiskt av sig själv vid 21:40. Vafasen? Vad är nu fel? Sover hon för mycket/sent under dagarna? Bör jag ta bort alla "saker" hon kan sysselsätta sig med i sängen? Jag är bara rädd att hon då ska skrika istället, hon är ju trots allt "tyst och nöjd" där inne i mörkret. Ska man prova att minska till en vila under dagen? Är det en fas?
 
 
"Rör min mamma och i får med mig att göra" /Leia Lilja

Rekord

Idag har det varit ruggigt varmt ute,så varmt att man knappt kunde andas ordentligt, det kändes nästan som om man satt i en bastu. Men vi ska inte klaga!

Jag och loppan tog vårt pick och pack och drog hem till svärisarna. Ni kanske undrar varför jag är där alltid och då kan jag tala om för er att det beror på att där finns solstolar, pool, barnsäng, parasoll, leksaker, kakor och ibland även just svärisarna. Allt detta finns inte på stranden och att ha en bebis på stranden är inte det lättaste kan jag meddela.

Vi solade och badade, eller nja. Leia verken solade eller badade, hon tycker inte om det kalla (26 grader) vattnet. Så hon lekte mest istället. Just nu sussar hon gott i sin säng och kommer göra det ca 9 timmar till. Hon är inne i en fas i sitt liv där hon är en ängel. En gudagåva. Hennes humör är på topp jämnt och hon är otroligt glad. Hon har blivit en liten charmapa, speciellt när vi åker buss. Hon sitter och sjunger och klappar hela resan. Kommer det förbi någon så skrattar hon och vinkar. Skulle denna inte reagera spär hon på sitt skratt ännu mer tills hon får en reaktion. Oftast får hon många hälsningar och vinkningar och blir då gladare än gladast. Hennes mamma blir stolt som en tupp varje gång någon ger henne en komplimang, idag var hon "en sån söt liten docka" enligt damen som gick förbi oss när vi väntade på bussen. Och ja, hon är väl rätt söt, lilla älsklingen!


10 månader

Phu, vilken dag jag har haft!
Tidigt imorse var vi på gång. Först ut var en runda hem till Josse för att kika på kläder som hennes syster sytt upp, super fina kläder! Vi köpte ett par shorts i glada färger som (hör och häpna) kan användas av barn från 1 år och upp till 6 år. Jag vet, as bra!
 
När vi var hemma igen skulle loppan ha sin förmiddagslur. Samtidigt kom min mamma som skulle passa barnet medans jag åkte och fick mina naglar fixade. 
 
Tossan blev 10 månader idag och då är det tid för vägning/mätning och läkarkontroll hos BVC.
Istället för att bara skriva förra och denna månadens vikt och längd tänkte jag göra en fin lista istället.
 
Födsel: 3,92kg/52cm
1 månad: 5kg/56cm
2 månader: 6,09kg/59cm
3 månader: 6,7kg/64cm
4 månader: 7,78kg/66cm
5 månader: 8,44kg/68cm
6 månader: 9,14kg/70cm
7 månader: 9,24kg/71cm
8 månader: 9,61kg/71.5cm
9 månader: 10,14kg/73,5 cm
10 månader: 10,38kg/76,5cm
 
Hon fick givetvis toppbetyg i allt! Läkaren sa dessutom att det nog kommer att bli en lång tjej. Jag hoppas att hon inte blir för lång bara, över 175cm känns inte så kul. Hon ligger över snittkurvan, men följer sin egen kurva jämnt och fint. De hon ligger över på vikten ligger hon även över på längden, så hon är rätt inställd lilla damen!
 
Vi avslutade dagen med att cykla hem till svärisarna för sol och bad i det fina vädret!
 
 
 

Mot barnens hus!

Linus skulle ut på galaj idag och jag kände inte för att vara hemma hela dagen med loppan. Jag frågade därför mina brödrar om dom ville åka till väla och det ville dom minsan! Vad jag egentligen ville var bara att åka till barnens hus som ligger precis vid väla, för att köpa mig ett solskydd till vagnen och äntligen skulle jag få göra det!
 
Inne på väla hittade jag bland annat en body, jeans, tjocktröja och strumpor till loppan. Själv fick jag två par skor, två linne och en tröja. Jag hittade också en present till Linus, ett skal till hans "nya" telefon som man laddar upp och sedan använder som ett extra batteri när batteriet i telefonen tagit slut. Alltså en portabel, sladdlös laddare. Smart! Extra smart med tanke på att han glömmer ladda sin mobil var och varannan natt.
 
Efter att ha spenderat närmare 4 timmar inne på Väla skulle vi äntligen till barnens hus där jag skulle köpa det jag egentligen behövde. STÄNGT! Så jävla typiskt! Nu när jag äntligen kunnat ta mig dit. Besvikelsen var ett faktum. Så går det när man tror att alla dagar är vardagar nu för tiden.
 
 
/Hulken

Kortison och laktulos

Såja, då har vi varit ute i ösregnet. Vi gick till BVC där Leia visade upp alla sina trick och konster. Vi visade upp hennes arm och fick konstaterat att det är eksem och ska smörja på kortison tills det försvinner. Vi fick även besked om att hon ska få i sig laktulos en gång om dagen för att hjälpa hennes mage lite på traven. 10ml skulle vi börja med och reglera efter hand, det var tydligen väldigt olika på doseringen från barn till barn.

Just nu har Leia hamnat i loppelådan och ska förhoppningsvis vila lite, hon tog sovmorgon idag så vi får väl se hur det går. Eller sovmorgon tog hon inte egentligen, hon somnade inte förän vid 9 igårkväll när hon förmodligen hade lite ont i magen. Lilla tossan, min fina unge!

Idag hoppas jag, eller mest Linus, att min nya mobil (iphone 5) kommer med posten. Han ska nämligen ta över min nuvarande (iphone 4S) och är väldigt glad över det. Snart får vi veta! Posten brukar komma kring lunch.


Gokväll

Nu sitter jag här igen, sent på kvällen. Det är enda möjliga tiden för mig att sätta mig i lugn och ro, med datorn i knäet. Den nya definitionen av "vuxentid".
 
Idag fick jag för mig att plötsligt börja städa. Och vi snackar städa!
Jag tog mig an golvet med dammsugaren. Sedan soffan. Av med alla kuddar och miljoner filtar som Linus tvunget ska ha. Rengöra, rengöra, rengöra. Dra fram skitet och rengöra baksidan samt bakom soffan. På med allt igen och tillbaka med soffan. Skänkens tur. Fram med den, rengöra, tillbaka med den. Diskens tur. Ut med allt ur diskmaskinen och in med nytt. Dax att ta itu med myrinvationen! Varenda myra jag såg fick se insidan av dammsugaren, lade ut lite myrgift där jag tror att dom kommer in, silvertejpade över det så att inte loppan och katten får det i i sig. OJ! Ungen skulle visst sova middag. Ner i bingen me'na bara. Slänger mig på soffan och pustar ut.
 
Imorgon då?
Vi ska till bvc och kolla upp hennes "utslag" på armen som hon haft nu i en evighet. Hoppas vi kan få svar på vad det är och att vi kan få något som tar bort det. Ska även fråga hur jag ska göra med hennes hårda mage, ikväll hade hon ont igen och har inte gjort nummer två på hela dagen.
 
 
 

Dagen i bilder

Jag packar, Leia packar upp. Jag packar, Leia packar upp. Jag packar...
 
 
Vi åkte hem till Leias farmor. Här placerades barnet i en resesäng aka lekhage medans mamman solade.
 
 
Vi tog oss ett dopp i det 24gradiga vattnet. Skönt tyckte jag. Inte så skönt tyckte Leia.
Leia hälsar att hon inte vill höra något om sina celluliter. Hon tycker om mat.
Jag vill inte heller höra något om mina. Jag tycker om kakor.
 
 
Leia och farmor byggde en lek-koja av resesängen aka lekhagen istället.
 
 
Och sedan åkte vi och hämta ut de nya skorna. Jätte fina! Och jätte sköna, hälsar hon som ska använda de.

Var tog tiden vägen

Ibland kan jag stanna upp och verkligen fundera över tiden. Den tiden som bara sprungit förbi. Var fan blir den av? Om 69 dagar fyller min lilla bebis år. Ett helt år har snart gått alltså. Det är ju bara helt ofattbart.
 
Dagarna är fulla av bus och lek, upptäcktsfärd och kattjakt. Det känns som att hon har varit såhär rörlig hela tiden, men det är ju inte alls länge sedan hon bara kunde ligga där man lämnade henne, med litet undantag för rullningar, men det var hon aldrig riktigt duktig på. På två månader har hon gått från att ligga/sitta på ett ställe till att krypa runt i hela lägenheten och ställa sig upp mot alla möbler och väggar.
 
Snart är hon 10 månader gammal men än har jag inte klippt navelsträngen mellan oss.
 
 
 

Ljuva sommar

Idag tog vi på oss finkläderna och åkte långt utt på landet för att fira Carro som tagit studenten. Carro är Leia's farbror/gudfar, Robin's flickvän som Leia alldeles nyligen har fått upp ögonen för. Ibland kan hon sitta och stirra ut folk i evigheter, kanske det är då hon bildar sig en uppfattning om människan och bestämmer sig för om hon ska tycka om den eller ej. Med mig har hon inget val, tyvärr. Hon måste älska mig. Stackars!
 
Imorgon lovas det strålande sol och jag har redan nu bestämt att jag drar med mig familjen hem till svärisarna för att sola och bada. Extra bra är att där finns fler folk som kan ha hand om barnet än jag och Linus. Då kan vi koppla av några sekunder. Lovely!
 
Nu är det dock sängen som lockar mest, så.. godnatt!
 
 
Här är bilden fotografen lyckades få till. Sådär va! Till och med jag tar bättre.
Skorpan ville absoluuuuut inte se glad ut. Gubbstrutt, tänkte hon,

Pliiiiiiiiz

Jag är besviken.
Jag har nog bidragit en hel del till inkomsterna för newbie-kläderna. En hel del!
Vad är tacken för detta? Att bara göra kläder i små storlekar? Kolla vad vi går miste om!
 
Gör gärna dessa i större storlekar också. De som finns i stl 80 har funnits från start utan några nyheter.
Ge mig nyheter. Tack!

Det kan bara bli bättre

(detta skulle egentligen publiserats när vi var påväg hem men av någon anledning funkade det inte)
 
Tro det eller ej men gårdagens skrikfest slutade inte efter mitt senaste inlägg. Nej, hon sov fram till 1 då hon plötsligt vaknade och skrek igen. Just där och då visste jag inte vad det var för fel, hon hade ju fått en alvedon, då kan hon väl inte ha ont någonstans? Jag tog upp henne utan att ens försöka mig på att få henne att somna i sängen igen. Hon blev lugn såfort hon nuddade min hud och somnade snabbt i min famn. Efter att jag lagt över henne i sin säng sov hon ungefär 30 minuter innan hon vaknade och skrek nästa gång.
 
Vid denna tidpunkten var klockan närmare 02:00 och vi skulle upp och iväg 06:30 ungefär. Jag var både trött och irriterad och jag orkade inte sitta uppe längre. Jag tog in henne i vår säng. Bra tanke, men väl där ville hon inte alls ligga stilla. Jag vet inte ens om hon har sovit något, jag själv slumrade från och till och varje gång jag vaknade till liv bökade hon med något. Drog hon inte pappa i håret så reste hon sig mot huvudgavlen.
 
05:00 var hon klar vaken och hoppade på sin stackars far. Hon slet i hans hår och sa "baba, baba, baba" mest hela tiden. "baba" betyder nog inte pappa, hon har lärt sig "lampa" och säger då "baba" till det. Sedan tror hon att allt heter "baba". Smart kid!
 
Eftersom vi snart skulle bli upphämtade för vår ullareds-tur behövde jag göra mig iordning och fixa allt som fixas skulle. Jag satte ner henne i sin säng med alla sina gosedjur. Hon slockade. Hon sov sedan 1 eller 2 timmar i bilen. Halvvägs till Ullared fick hon frukost och blöjbyte. Här uppdagades även att febern var på besök igen, 38,5 visade tempen. En alvedon på det och hon klarade av att shoppa ändå. Vilade middag i vagnen och fick sedan en god lunch.
 
Efter lite gnäll för ond mage var vi på g igen och efter ett tag skulle vi köra hemåt. Älskade lilla ungen somnade såfort bilen var i rullning och nu är hon så fin, så fin. Trots allt har hon varit jätte duktig och snäll idag. Hon är värd en guldstjärna!
 
Nu håller jag mest tummarna att hon ska få en lugn och skön natt med mycket sovande och inget skrikande.
 
 
Min lilla feberflicka!

Vad är fel

Okej, här har det varit gnällstuga hela eftermiddagen och kvällen. Bara gnäll, gnäll och gnäll. Ja, Leia alltså.
Vad är det som är feeeeel? Ingen feber. Inte förkyld längre. Fortfarande inga tänder. Bara gnäll. Jag blir tokig!
Hon vaknade just och gnällde 1 timme, hon tyckte väl att det var ett tag sedan nu. Att hon sedan ramlade i sängen gjorde väl inte saken bättre. Efter tappra försök att lugna henne och få henne att somna om gav jag upp och gav henne alvedon och lät henne somna i famnen. Det gick på ett kick sedan sov hon, vaknade till och pep när jag lade över henne men somnade om snabbt igen.
 
Fan vad jag önskar att hon kunde förklara vad som är fel. Det räcker med typ ord som "ont" "dröm" "varm" "hungrig" "rädd" osv. Det hade underlättat något fruktansvärt!
 
Det är inte ofta hon vaknar såhär "på natten" och är otröstlig, därför kan jag med 99% säkerhet veta att det är något som inte står rätt till, något fattas lilla damen och jag vill veta vad.
 
 
Snälla, rara, söta unge.. ska vi försöka att inte gnälla så mycket imorgon när vi är i Ullared? Okej? Tack!

Dyrt med barn, dyrt med preventivmedel

God eftermiddag på er!
Idag var det tänkt att jag och loppan skulle fara hem till svärisarna och hänga vid poolen, men innan dess skulle jag till preventivmedelsmottagningen för ett samtal. Jag har haft p-spruta i 6 månader men känner att min kropp reagerar något negativt på den. Jag ville därför prata igenom vad det finns för alternativ istället och efter miljoner frågor fick jag två alternativ, p-ring eller hormon spiral. Egentligen ville jag ha kopparspiral men den rekomenderades inte. Jag valde att prova spiralen trots den smått skrämmande summan på 1100:-. Fördelen är att det sitter där den sitter i upp till 5 år. Jag slipper alltså glömma bort att skydda mig. På måndag ska den sättas in och då ska jag även ta ett cellprov. Känns lite nervöst faktiskt.
 
Något häng vid poolen blev det inte då det förvisso är sol ute men blåser ganska mycket och kändes lite kyligt. Vi stannade hemma och lärde oss att gå istället. Nej, nu ljög jag. Men det hade varit kul.
 
Påtal om att gå -jag är på jakt efter ett par lära-gå skor till Leia och har hittat ett par från Kavat som jag vill ha. De är så himla fina att det nästan är synd att använda de. Nu ska jag bara hitta en butik som har de inne också.

Sovmornar och gravidmagar

Mamman i huset fick sovmorgon idag. Jag blev väckt med frukost serverad på bordet. Vi gick ner på stan och köpte parfymer. Sedan hängde vi vid havet med Linus BFF och hans väldigt gravida tös. Fantastiskt!
 
När jag ser gravida kvinnor blir jag nästan avundsjuk. Inte på att ha en stor mage som är ivägen och tar emot överallt, men på allt de har framför sig. Allt nytt och okänt. En oviss förlossning. Första mötet med sitt barn. Den nya kontakten man får med sin partner. Den nya synen på livet. Åh, jag vill gå igenom det en gång till.
 
Påtal om en gång till, jag vill ha ett barn till, om sisådär 2-3 år. Mitt problem är att Linus inte verkar så pigg på min ide. Jag får helt enkelt hoppas att han ändrar sig.
 
 
Söt bebis. Sliten morsa.
 
 
Oj, vad jag älskar dig! Jag kommer aldrig kunna förklara hur mycket.
 
 
Skapar man en såhär fin unge måste man skaffa en till. Så är det bara.